Μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης από τη δημοτική αρχή στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης από τη δημοτική αρχή στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

christmastree-vel03
Την έναρξη της εορταστικής περιόδου σηματοδότησε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ Δημήτρη Νασίκα στην κατάμεστη κεντρική πλατεία του Βελεστίνου.
Ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι περιστοιχισμένοι από δεκάδες μικρά παιδιά άναψαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία παρουσία πλήθους κόσμου.
Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήραν, η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και
τα παιδιά από τον πολυχώρο εκπαίδευσης & ψυχαγωγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» που ανέλαβαν να διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους ενώ μικροί και μεγάλοι εντυπωσιάστηκαν από τον όμορφο στολισμό.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας δίνοντας το σύνθημα για να ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο δήλωσε: «Κόντρα στο κλίμα των ημερών και την απαισιοδοξία που υπάρχει παντού, εμείς πρέπει να κρατήσουμε την ανθρωπιά και την ευαισθησία μας και να έρθουμε πιο κοντά στο συνάνθρωπο που μας έχει ανάγκη. Η κοινωνική αλληλεγγύη ας είναι το μήνυμα των φετινών Χριστουγέννων. Κοινωνική αλληλεγγύη απέναντι στον άνεργο, τις οικογένειες με παιδιά που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, τους ηλικιωμένους, τους νέους μας.
Ως Δήμος Ρήγα Φεραίου θέλοντας να προσδώσουμε σε αυτή την περίοδο έναν ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα, συνεργαστήκαμε με φορείς και συλλόγους της περιοχής μας και καταφέραμε να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα ποιοτικών εκδηλώσεων, που στο επίκεντρο τους έχουν τα παιδιά, στα οποία οφείλουμε να προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να απολαύσουν ξέγνοιαστες και όμορφες….γιορτές.
Αξιοποιήσαμε όλες τις δομές του Δήμου, αλά και το πολύ αξιόλογο δυναμικό που διαθέτουμε, το οποίο συμμετέχει αφιλοκερδώς και τους ευχαριστούμε γι΄ αυτό.
Ευχαριστούμε θερμά και τα σχολεία, τους συλλόγους της περιοχής μας που ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμά μας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.
Χάρη στον εθελοντισμό και τη διάθεση προσφοράς και χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση του Δήμου, τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα έχουν εορταστικό χρώμα και πιστεύουμε ότι η περιοχή μας θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική, όχι μόνο για τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες.
Στηρίζουμε έτσι έμμεσα και την τοπική αγορά που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αγορές άλλων πόλεων και που πρέπει να στηρίξουμε όλοι ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη για όλους συγκυρία.
Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας καλές γιορτές, να ευχαριστήσω τους φορείς, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και όλους, όσοι συνεργάστηκαν και συνεισέφεραν στην οργάνωση των εκδηλώσεων και να σας καλέσω να συμμετέχετε σ΄ αυτές».
Ο κ. Νασίκας απένειμε εξάλλου εύσημα στους εργαζόμενους που δούλεψαν με κέφι και μεράκι για το άψογο τελικό αποτέλεσμα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις τοπικές επιχειρήσεις που βρίσκονται πάντα στο πλευρό του Δήμου υποστηρίζοντας τις εκδηλώσεις της.
Επίσης ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πολυχώρο εκπαίδευσης & ψυχαγωγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» και την κ. Γλυκερία Τζουμάκη, καθώς και την Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Βόλου και τον μαέστρο κ. Βασίλειο Τασιούδη.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ζέττα Μακρή, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Κίτσιος και Δημήτριος Λουφόπουλος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, οι αντιδήμαρχοι Βόλου κ.κ. Μίνα Καλογήρου και Αναστάσιος Μπατζιάκας οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό με ευχές στους δημότες Ρήγα Φεραίου.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Δημ. Νασίκας συνοδεία Αντιδημάρχων και συνεργατών του επισκέφθηκε τα καταστήματα του πεζόδρομου προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τους επιχειρηματίες της πόλης του Βελεστίνου.
christmastree-vel01
christmastree-vel02
christmastree-vel04
christmastree-vel05
christmastree-vel06
christmastree-vel07