Στο Βελεστίνο η Τένια Μακρή για το βιβλίο της «Γιατί σ΄ αγαπώ» σε εκδήλωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Στο Βελεστίνο η Τένια Μακρή για το βιβλίο της «Γιατί σ΄ αγαπώ» σε εκδήλωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Στο Βελεστίνο την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου θα παρουσιάσει το τελευταίο της βιβλίο η γνωστή σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας Τένια Μακρή. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 30 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου και είχε αναβληθεί λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης χιονόπτωσης στη Μαγνησία. Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Γιατί σε αγαπώ» θα γίνει όπως ακριβώς είχε αρχικά προγραμματιστεί δηλαδή το συντονισμό θα έχει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος, θα προλογίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα ενώ στη συνέχεια η Βολιώτισσα Τένια Μακρή θα συνομιλήσει με το κοινό και θα απαντήσει σε ερωτήσεις.
Η Τένια Μακρή γεννήθηκε στο Βόλο. Αντλεί την καταγωγή της από το Πήλιο στο οποίο καταφεύγει για να δημιουργεί και να αναζωογονείται. Ζει στην Αθήνα και διατηρεί γραφείο όπου προσφέρει συμβουλευτική βοήθεια στην οικογένεια για προβλήματα σχέσεων μεταξύ των συζύγων, με τα παιδιά και με κάθε μέλος χωριστά. Έχει σπουδάσει Κοινωνική Εργασία και Εφαρμοσμένη Ψυχολογία στην Ελλάδα και στην Αμερική, και είναι κάτοχος M.Sc. στην Επαγγελματική Αποκατάσταση Ατόμων με Αναπηρία. Είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης στην αγορά εργασίας των ατόμων με αναπηρία. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη χρήση βοηθημάτων κατά των αρχιτεκτονικών εμποδίων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της καθημερινότητας από άτομα με αναπηρία και εργάστηκε σε αυτό το αντικείμενο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ άλλων, υπήρξε ιδρύτρια του τμήματος επαγγελματικής αποκατάστασης στους Η/Υ στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Ιατρείου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Ίδρυσε τη Σχολή Γονέων στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και καθιέρωσε τον επαγγελματικό προσανατολισμό για τους μαθητές του Λυκείου στο ίδιο σχολείο. Αυτήν την πρωτοπορία ακολούθησαν πολλά σχολεία της χώρας. Είναι πολύ γνωστή από την 20ετή και πλέον ιδιαίτερα επιτυχημένη τηλεοπτική πορεία της καθώς και για το πρόσφατο συγγραφικό της έργο, αφού τα βιβλία της «Αγάπη με το Ζόρι;», «Γιατί Σ’αγαπώ;», «Φτάνει μόνο η Αγάπη;» και «Αφού Αγαπιόμαστε Γιατί Δεν Τα Καταφέρνουμε;» μπήκαν αμέσως στη λίστα των best sellers.
Έχει μια κόρη η οποία είναι μάχιμη ψυχολόγος στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στη συμβουλευτική εφήβων, στην κλινική ψυχολογική αξιολόγηση και στη σωματική ψυχοθεραπεία με τη μέθοδο της Βιοσύνθεσης.
Η Τένια Μακρή ζει στην Αθήνα και επισκέπτεται πολύ συχνά το Βόλο, ανταποκρινόμενη πάντα στο κάλεσμα φίλων και συνεργατών της.