Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

velestino-carnival
Πλούσιες εκδηλώσεις διοργανώνονται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να αποτελέσει μια περιοχή γεμάτη χρώμα και διασκέδαση. Μια ποικιλία εκδηλώσεων διοργανώνονται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου οι οποίες περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις καρναβαλιστών, κρυμμένο θησαυρό, πάρτυ για μικρούς φίλους με κλόουν και παραδοσιακά κούλουμα. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να συμβάλει στην αναβάθμιση και διατήρηση της παράδοσης του τόπου μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις και δράσεις. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν τη (Τσικνό)Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: Την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου στις 21.00, στον πεζόδρομο Βελεστίνου, θα υπάρχει μουσική, μασκαρέματα, φωτιές στον πεζόδρομο, αλλά και ανοιχτό κάλεσμα από τους επαγγελματίες του Βελεστίνου για κέρασμα.
Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παιδικό πάρτι με κλόουν και πλήρες πρόγραμμα διασκέδασης για τους μικρούς φίλους της αποκριάς, στον πεζόδρομο Βελεστίνου. Παράλληλα θα απονεμηθούν έπαθλα στις τρεις καλύτερες μεταμφιέσεις. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό σχολείο Βελεστίνου.
Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 19.30 στον πεζόδρομο Βελεστίνου, θα γίνει η έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων, με παρουσίαση χορευτικών συνόλων του Δήμου σε ρυθμούς Ζούμπα – Σάμπα – Λάτιν υπό τον ήχο των Καρακατού.
Τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο Ριζόμυλο, θα πραγματοποιηθεί βραδιά
«Ραγκαβέλα» σε κατάστημα του Ριζομύλου.
Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 21.00 προγραμματίζεται το καθιερωμένο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού και συγκέντρωση όλων των ομάδων σε ένα μεγάλο πάρτι έκπληξη, στον πεζόδρομο Βελεστίνο.
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 11.00 πμ θα πραγματοποιηθεί το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στην Κεντρική Πλατεία Βελεστίνου (κάτω πεζόδρομο). Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο του Βελεστίνου παρέλαση Καρναβαλιστών και θα δοθούν έπαθλα στο καλύτερο γκρουπ της παρέλασης των Καρναβαλιστών και στο νικητή του Κρυμμένου Θησαυρού.
Το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς θα αναβιώσει και φέτος την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου από το σύλλογο Μικρασιατών Βελεστίνου, το σύλλογο Ριζομύλου «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», τον πολιτιστικό σύλλογο Περίβλεπτου, τον πολιτιστικό σύλλογο Χλόης, την τοπική κοινότητα Αερινού και την τοπική κοινότητα Μικρό Περιβολάκι.
Το πρόγραμμα της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου περιλαμβάνει επίσης Αποκριάτικη βραδιά με κρασί, σουβλάκια και μουσική, στο Αερινό.

Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στις 11.00 πμ στα προπύλαια του σταδίου του Βελεστίνου, θα γιορταστούν τα Κούλουμα, με παραδοσιακή φασολάδα, ζωντανή μουσική, παρουσίαση αερομοντελισμού και πέταγμα χαρταετού.
Την ίδια μέρα στις 12.30 το μεσημέρι στο Ριζόμυλο, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική αποκριάτικη εκδήλωση με παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα Κούλουμα.
Στη Χλόη και το Κεραμίδι θα πραγματοποιηθούν επίσης εκδηλώσεις, για να γιορταστούν τα Κούλουμα.