Εξήντα εποχικοί υπάλληλοι στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Εξήντα εποχικοί υπάλληλοι στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

ergasia-dimos
Εν αναμονή της προκήρυξης για την κάλυψη των θέσεων κοινωφελούς εργασίας
Αίτημα για 89 πενταμηνίτες κοινωφελούς εργασίας υπέβαλε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς τομείς νευραλγικής σημασίας, ενώ εγκρίθηκαν τελικά 60 θέσεις. Στο μεταξύ, οι επικεφαλής του Δήμου βρίσκονται εν αναμονή της προκήρυξης των θέσεων της κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ.

Οι πενταμηνίτες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, θα είναι γενικών καθηκόντων, προκειμένου να καλυφθούν, έστω προσωρινά, πάγιες ανάγκες του Δήμου, οι οποίες δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, λόγω της συνταξιοδότησης υπαλλήλων και της απουσίας νέων προσλήψεων.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο τομέας της καθαριότητας και του πρασίνου εξυπηρετείται από 23 μόνιμους υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 8 έχουν ως αποκλειστικό τομέα ευθύνης τα σχολεία του Δήμου. Κατά συνέπεια, είναι κατανοητό ότι ο συγκεκριμένος νευραλγικής σημασίας τομέας, εξυπηρετείται από 15 μόνο άτομα, για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, τα οποία καλύπτουν την καθαριότητα πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και τον τομέα πρασίνου.
Στην τεχνική υπηρεσία, αντίστοιχα, απασχολούνται 5 μόλις μηχανικοί, η οικονομική υπηρεσία διαθέτει επίσης 5 υπαλλήλους, δύο εκ των οποίων οδεύουν προς συνταξιοδότηση, ενώ ο διοικητικός τομέας, αντίστοιχα, καλύπτεται από 24 άτομα, τα οποία επίσης καλούνται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες όλων των δημοτικών διαμερισμάτων.
Παρά το γεγονός ότι έχει διπλασιαστεί ο όγκος δουλειάς, λόγω Καλλικράτη αφενός και λόγω μηδενικών προσλήψεων αφετέρου, οι εναπομείναντες υπάλληλοι υπερβάλλουν εαυτούς, προκειμένου να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι καθημερινές ανάγκες του Δήμου.
Χαρακτηριστική είναι, στο σημείο αυτό, η δημόσια αναφορά του δημάρχου κ. Δημήτρη Νασίκα στο έργο και την προσφορά των υπαλλήλων, με αφορμή την πρόσφατη κοπή πίτας. Ο κ. Νασίκας ευχαρίστησε «τους εργαζόμενους του Δήμου γιατί, παρά το γεγονός ότι οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί δραματικά, συνεχίζουν με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη να υπηρετούν με πίστη τους κατοίκους του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Για εμάς οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν είναι απλά υπάλληλοι αλλά οι καθημερινοί συνεργάτες και συνομιλητές προκειμένου το πρόγραμμά μας και το έργο μας να είναι ωφέλιμο και αποτελεσματικό προς όφελος των δημοτών. Τους ευχαριστώ, για την αυταπάρνηση και την αφοσίωση στην παραγωγή δημοτικού έργου και τους διαβεβαιώνω ότι η δημοτική αρχή θα είναι πάντα δίπλα τους» υπογράμμισε ο κ. Νασίκας.