Δράσεις για τη σωστή διατροφή των νηπίων

Δράσεις για τη σωστή διατροφή των νηπίων

diatrofigianipia
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του παιδικού σταθμού νηπίων Βελεστίνου, η ενημερωτική εκδήλωση για τους γονείς των νηπίων, με θέμα «Σωστή διατροφή των νηπίων».

Την ενημερωτική εκδήλωση, διοργάνωσε η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κα Βασιλική Παπανικολάου-Χατζοπούλου με τη δημοτική αρχή στην οποία έλαβαν μέρος γονείς, η διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού Βελεστίνου καθώς και το προσωπικό αυτού.
Ομιλήτρια ήταν η κ. Ισμήνη Χαζλή πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος, η οποία παρουσίασε και μοίρασε στους γονείς συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ και τη συνεργασία της Διευθύντριας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αναστασία Καρτσαρδάνη, η οποία και το ενέκρινε.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε ενδελεχή ενημέρωση για την παιδική παχυσαρκία και τους κινδύνους που ελλοχεύει, η μη σωστή διατροφή στην νηπιακή και παιδική ηλικία.
Ανάλογη ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι στον Παιδικό Σταθμό Ριζομύλου.
Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή με επικεφαλής το δήμαρχο Δημ. Νασίκα προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης υγείας και διατροφής στην ευαίσθητη παιδική ηλικία.