Στο πλευρό του Συλλόγου Περιβολιωτών η δημοτική αρχή Δημήτρη Νασίκα

Στο πλευρό του Συλλόγου Περιβολιωτών η δημοτική αρχή Δημήτρη Νασίκα

perivoliotes-sto-dimarxo
Την πρόθεση της δημοτικής αρχής στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για αγαστή συνεργασία, προγραμματισμό κοινών δράσεων και διοργάνωση εκδηλώσεων που θα αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, εξέφρασε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας στη συνάντηση που είχε με το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Περιβολιωτών Νομού Μαγνησίας.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του δημάρχου και ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συζητηθούν τα θέματα του συλλόγου. Δημοτική αρχή και η νέα διοίκηση είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τη διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων με τον δήμαρχο κ. Δημ. Νασίκα να αναφέρεται στη σημαντική συμβολή του Συλλόγου Περιβολιωτών Μαγνησίας στη διάδοση της παράδοσης και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα της εξεύρεσης στέγης για το Σύλλογο, με το κ. Νασίκα να επισημαίνει ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και η δημοτική αρχή θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Σύλλογος των Περιβολιωτών να αποκτήσει τη δική του στέγη για να μπορεί να αναπτύξει πιο δυναμικά τις πλούσιες δραστηριότητές του με αφορμή μάλιστα και τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή του, το 2016.
Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας, ιδρύθηκε το 1976, αποτελεί έναν από τους ζωντανότερους φορείς της παράδοσης και του πολιτισμού, όχι μόνο στην Μαγνησία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς διαθέτει χορευτικά τμήματα όλων των ηλικιών, τα οποία ξεπερνούν τα 100 άτομα καθώς και χορωδία αποτελούμενη από 20 και πλέον άτομα.
Σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη και διατήρηση του δεσμού των καταγόμενων από το Περιβόλι μελών του, η διατήρηση και διάδοση της πλούσιας παράδοσης του Περιβολίου και γενικότερα η συμβολή του σε ζητήματα που αφορούν το Περιβόλι και τους Περιβολιώτες της Μαγνησίας. Αποτελεί εξάλλου ιδρυτικό μέλος (το 1984) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (Π.Ο.Π.Σ.Β.).