Όχι στη δημοπρασία των παρακάρλιων εκτάσεων

Όχι στη δημοπρασία των παρακάρλιων εκτάσεων

nasikas-gia-limni-karla
Τροποποίηση του νόμου θα εισηγηθεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στην Περιφέρεια
Την πλήρη αντίθεσή τους στη δημοπρασία των αγροτικών εκτάσεων στην Κάρλα διατυπώνουν οι ιθύνοντες του δήμου Ρήγα Φεραίου, ζητώντας την τροποποίηση του Νόμου 4061/12 και την ενεργοποίηση του άρθρου που προβλέπει διανομή έναντι χαμηλού τιμήματος ανά στρέμμα.

Το παραπάνω αίτημα, διατυπώνεται τη στιγμή που έχει ξεκινήσει από την Περιφέρεια η διαδικασία να βρεθούν ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές για την παραχώρηση των αγροτικών εκτάσεων της Κάρλας στην Μαγνησία με δημοπρασία. Τις επόμενες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου θα αποφασίσει να οριστεί επιτροπή που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των παρακάρλιων χωριών με σκοπό να εισηγηθεί στον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Κολυδρίνη, να διεκδικηθεί από κοινού με τη Περιφέρεια η τροποποίηση του παραπάνω νόμου.
Η πρόταση για την τροποποίηση του νόμου που θα εισηγηθούν από κοινού η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, θα αιτείται την παραμονή του ίδιου καθεστώτος που ίσχυε μέχρι το 2012 που ψηφίστηκε ο νόμος, για την παραχώρηση των αγροτικών εκτάσεων της Κάρλας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή από την καλλιεργητική περίοδο 2015-2016 καθώς από την περίοδο 2012-2013 είχε παραταθεί για 3 έτη.
Την πρόταση για τροποποίηση του νόμου και την διεκδίκηση αυτής, από κοινού με την Περιφέρεια, κατέθεσε έπειτα από διαβουλεύσεις και πολλές προτάσεις που συζητήθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Παρσάς, αρμόδιος και για τα αγροτικά θέματα του Δήμου. Η πρόταση του στηρίχθηκε ομόφωνα από όλες τις εκλεγμένες παρατάξεις και με παρουσία όλων των προέδρων των τοπικών συμβουλίων των παρακάρλιων χωριών. Οι πρόεδροι των χωριών, δήλωσαν ικανοποίηση καθώς έτσι πιστεύουν πως θα αποκατασταθεί η αδικία, όπου με την αναδιάρθρωση των δικαιούχων στα κτήματα της Κάρλας το 2012, που δόθηκε παράταση, πολλοί έπαψαν να δικαιούνται εκτάσεις.
Ο Δήμαρχος κ. Νασίκας εξέφρασε και αυτός με την σειρά του την ικανοποίηση του, διότι οι διαβουλεύσεις κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σύσσωμος, θα μεταφέρει το αίτημα των δικαιούχων στον Περιφερειάρχη, και ελπίζει στη συνεργασία του για το επιθυμητό αποτέλεσμα.