Τρόφιμα σε 100 άπορες οικογένειες από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Τρόφιμα σε 100 άπορες οικογένειες από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου

trofima-se-aporous
Διανεμήθηκαν με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Ρήγα Φεραίου ενόψει του Πάσχα.
Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που είχε ως στόχο τη διανομή τροφίμων σε 100 άπορες οικογένειες, ενόψει Πάσχα. Τα δέματα που διανεμήθηκαν στους απόρους όλων των τοπικών διαμερισμάτων, περιελάμβαναν ρύζι, λάδι, όσπρια, γάλα, μπισκότα, ζυμαρικά, είδη μακράς διαρκείας γενικότερα, αλλά και γαλακτοκομικά προϊόντα, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των αποδεκτών της συγκεκριμένης βοήθειας.

Για την υλοποίηση του στόχου, εστάλησαν επιστολές σε όλες τις επιχειρήσεις και τα μάρκετ που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου, προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής. «Οι περισσότεροι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και τα τρόφιμα που διέθεσαν για το συγκεκριμένο σκοπό, συγκεντρώθηκαν στο χώρο του κοινωνικού παντοπωλείου, για να διανεμηθούν στη συνέχεια σε άπορες οικογένειες» όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, αρμόδιος στους τομείς πολιτισμού, παιδείας, διά βίου μάθησης και «Βοήθεια στο σπίτι».
Η λίστα με τα ονόματα των δικαιούχων καταρτίστηκε από τους προέδρους και τα συμβούλια των τοπικών διαμερισμάτων, σε συνεργασία με τους ιερείς των ναών και τις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ η διανομή πραγματοποιήθηκε, αντίστοιχα, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου και των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν, να φτάσουν στις άπορες οικογένειες.
Προτεραιότητα αποτελεί, εξάλλου, για τη δημοτική αρχή η ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να δημιουργηθεί κοινωνικό δίχτυ προστασίας για όλους τους δημότες και τις οικογένειές τους που το έχουν ανάγκη. Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας «οι περιστάσεις απαιτούν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και με συλλογικότητα, αλληλεγγύη κι αισιοδοξία να δημιουργήσουμε κοινωνικές συνθήκες άξιες της ιστορικής πορείας του τόπου μας».
Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται κοντά στον πολίτη και ειδικά δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. «Με προσήλωση -όπως υπογραμμίζει ο κ. Νασίκας- στους στόχους που θέσαμε ξεκινώντας, ο Δήμος μας θα εξακολουθήσει την προσπάθεια ουσιαστικής και ποιοτικής ανάπτυξης και προόδου και αποτελεσματικών λύσεων στα προβλήματα των πολιτών, όλων των δημοτικών διαμερισμάτων.
Ο ίδιος διαβεβαιώνει επίσης ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου για αυτό και ήδη υπάρχει στοχευμένη διεκδίκηση των πόρων ώστε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την αναζήτηση νέων, μέσω Εθνικών και Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, αλλά και άλλων χρηματοοικονομικών εργαλείων για την περιφερειακή ανάπτυξη.
«Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο, για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις αυτά που μας αναλογούν. Μόνο μέσα από μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική, με στοχευμένες δράσεις θα αναβαθμιστεί η περιοχή μας ουσιαστικά και θα δώσει ταυτόχρονα διέξοδο και δουλειά στα νέα παιδιά που βυθίζονται στην ανεργία» επαναλαμβάνει σε κάθε συζήτηση με τους συνεργάτες του αλλά και εκπροσώπους παραγωγικών δυνάμεων ο κ. Νασίκας.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου προσθέτει ότι η ιεράρχηση των αναγκών και ο προγραμματισμός είναι οι μοχλοί για την ισόρροπη και ομοιογενή ανάπτυξη, για την ορθή αξιοποίηση αλλά και τη βελτίωση εκείνων των υποδομών, που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή και θα επιτρέψουν την ανάληψη νέων κοινωνικών δράσεων του Δήμου στο σύνολό του.