Επίσκεψη μαθητών 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Επίσκεψη μαθητών 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

nasikas-1o-dim-velestino
Μαθητές της Γ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου συνοδευόμενοι από το δάσκαλο κ. Γιάννη Παπακυριαζή επισκέφτηκαν το Δήμο Ρήγα Φεραίου και το δήμαρχο Δημ. Νασίκα. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να δούνε τη Χάρτα του Ρήγα.

Τους μικρούς μαθητές ξενάγησε στο Δημαρχείο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Δημ. Νασίκας και τους εξήγησε τη λειτουργία και τη σημασία του δημοτικού συμβουλίου, η δραστηριότητα του οποίου διασφαλίζει τις δημοκρατικές αξίες της δημοτικής διοίκησης.
Μιλώντας για το Ρήγα, ο κ. Νασίκας σημείωσε ότι είναι μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του Νεώτερου Ελληνισμού και των Βαλκανίων: Διαφωτιστής, Επαναστάτης, Μάρτυρας, Πολιτικός νους, Στρατιωτικός νους, Εθνεγέρτης και Οραματιστής μιας δημοκρατικής πολιτείας του Βαλκανικού χώρου.
Αναφερόμενος εξάλλου ο δήμαρχος στη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή, τόνισε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, που ενσαρκώνει το όραμα του Ρήγα για την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους και μας θυμίζει τον πρωτεύοντα ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων.