Παρουσίαση του 6ου τόμου ΥΠΕΡΕΙΑ με τα Πρακτικά του ΣΤ΄ Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας»

Παρουσίαση του 6ου τόμου ΥΠΕΡΕΙΑ με τα Πρακτικά του ΣΤ΄ Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας»

a2
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα σας προσκαλούν στην εκδήλωση της παρουσίασης του πολυσέλιδου τόμου (1300 σελ.) ΥΠΕΡΕΙΑ με τα Πρακτικά του ΣΤ΄ Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας» την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11.30 π μ. στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στον Πεζόδρομο του Βελεστίνου.
Ο Δήμαρχος                                                                      Ο Πρόεδρος
Ρήγα Φεραίου                                   Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα
Δημ.  Στ. Νασίκας                                                Δρ. Δημ. Καραμπερόπουλος
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
11.30 π.μ. ΄Εναρξη
Χαιρετισμός Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκα.
Χαιρετισμός του Προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα Δρ. Δημ. Καραμπερόπουλου και ολιγόλεπτη παρουσίαση του πρόσφατου βιβλίου «Ενας όψιμος, άδικος επικριτής του επαναστάτη Ρήγα Βελεστινλή».
Παρουσίαση του τόμου ΥΠΕΡΕΙΑ με τα Πρακτικά του ΣΤ΄ Διεθνούς Συνεδρίου «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας»
1). Τις 15 μελέτες για τις αρχαίες Φερές θα παρουσιάσει η κα Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου, Δ.Φ. , αρχαιολόγος και πρ. Προϊσταμένη της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστ. και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου.
2). Τις 20 μελέτες για το Βελεστίνο και την γύρω περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα παρουσιάσει ο κ. Παν. Καμηλάκης, πρ. Ερευνητής του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
3). Τις 48 μελέτες για τον Ρήγα Βελεστινλή θα παρουσιάσει ο Καθηγητής Ιστορίας του Α . Π. Θ. και Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Αθ. Καραθανάσης.