Επιτυχής η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών

Επιτυχής η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών

FOTO ΕΚΘΕΣΗ_SITE
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών που διοργάνωσε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου την Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015.
Ντόπιοι κυρίως καλλιτέχνες παρουσίασαν τις δημιουργίες τους οι οποίες ομόρφηναν τον υπαίθριο χώρο της κεντρικής πλατείας του Βελεστίνου δίνοντας έτσι μια διαφορετική πινελιά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.
Πίνακες ζωγραφικής, αγιογραφίες δημιουργίες με πηλό, κόσμημα ντεκουπάζ, ξυλογλυπτική, κ.α. συνέθεταν την εικόνα της έκθεσης που ανέδειξε την ύπαρξη τόσων ταλέντων στην περιοχή και ενθάρρυνε την ενασχόληση με την τέχνη ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας.
Στην έκθεση φιλοξενήθηκαν επίσης και οι φωτογραφίες που συμμετείχαν στον 1ο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Φωτογραφίας που προκήρυξε το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Ο Δήμαρχος κ. Δ. Νασίκας βράβευσε τον δημιουργό της καλύτερης φωτογραφίας κ. Κων/νο Δουκατζή και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες.
Στο χώρο λειτούργησε επίσης εικαστικό εργαστήρι παιδιών όπου οι λιλιπούτιοι ζωγράφοι έδειξαν δείγμα του ταλέντου τους και ανταμείφθηκαν με μικροδωράκια.
Ο κόσμος στήριξε με την παρουσία του την πρωτοβουλία και η Δημοτική αρχή δεσμεύτηκε για την καθιέρωσή της.
 
Μήνυμα δημάρχου 
Μια εντυπωσιακή πρωτοβουλία που προσέφερε μια μοναδική εμπειρία σε συμμετέχοντες και μη.
Συγχαρητήρια σε όλους τους καλλιτέχνες για τις υπέροχες και μοναδικές δημιουργίες τους και φυσικά στην εμπνεύστρια της εκδήλωσης κα. Μαλάμω Καλαμπακιώτη. Με τις φωτογραφίες ταξιδέψαμε, ονειρευτήκαμε, αναπολήσαμε, ενώ μέσα από τα έργα αναδείχθηκαν οι πινελιές  πολιτισμού και εικαστικής ανησυχίας.
Οι καλλιτέχνες κατάφεραν να ξεπεράσουν τα μάτια της φαντασίας μου!
Ευχαριστούμε τους δημότες και τους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Δημήτρης Στ. Νασίκας
Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου