Πρόσκληση για τον Αγιασμό της Υδρευτικής Γεώτρησης Καναλίων

Πρόσκληση για τον Αγιασμό της Υδρευτικής Γεώτρησης Καναλίων

0346272001311427940

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤ. ΝΑΣΙΚΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ……. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΥΔΡΕΥΤΙΚΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ»

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΔΕΥΑΡΦ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΕΡΓΟ

 
Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες,
Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ως δημόσιο αγαθό, πρωτίστως για τη σημερινή δημοτική αρχή αυτό που προέχει είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού αρίστης ποιότητας για τους δημότες όλου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Από αυτή τη δέσμευση δεν πρόκειται να αποκλίνουμε ούτε βήμα, παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που παραλάβαμε. Κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών της Δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΡΦ, ένα έργο ΠΝΟΗΣ για τα ΚΑΝΑΛΙΑ και τους κατοίκους, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υδρευτική γεώτρηση στη θέση «Παλιάμπελα» της τοπικής κοινότητας Καναλίων.
Η υδρευτική γεώτρηση στα Κανάλια αποφασίστηκε, μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από τον πρώην Δήμο Κάρλας επί Δημαρχίας Νικολάου Αντωνάκη το 2006.
Αφού έγιναν δύο αποτυχημένες προσπάθειες στη θέση «Μετόχι» και στη θέση «Κουρί» και ενώ πέρασαν δύο χρόνια και ήδη είχε αναλάβει από 1-1-2007 η νέα δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον κ. Αθανάσιο Παπαδήμα αποφασίστηκε αλλαγή της τοποθεσίας, στη θέση «Παλιάμπελα» και με συντονισμένες ενέργειες ολοκληρώθηκε η ανόρυξη της νέας γεώτρησης.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η καθοριστική συμμετοχή στην ολοκλήρωση του έργου, συντελέστηκε επί Δημαρχίας κ.κ. Αντωνάκη & Παπαδήμα.
Όμως δυστυχώς έκτοτε δεν λειτούργησε η συγκεκριμένη γεώτρηση, γιατί η τοποθεσία στην οποία δημιουργήθηκε ήταν περιοχή NATURA και υπήρξε εμπλοκή στο θέμα της αδειόδοτησης.
Από τότε πέρασαν 6 ολόκληρα χρόνια μέχρι να εξασφαλιστεί τελικά η άδεια λειτουργίας της γεώτρησης.
Η νέα Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το Δημήτρη Νασίκα σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΡΦ, όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους τοπικούς συμβούλους Καναλίων με το που ανέλαβε τον Σεπτέμβρη 2014, μέσα σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, αλλά πάντα πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κατάφερε μετά από μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίσει το ποσό των 25.000,00€ προκειμένου να πληρωθεί η Δ.Ε.Η. για την ηλεκτροδότηση της γεώτρησης.
Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η νέα γεώτρηση μπήκε ήδη σε λειτουργία, αφού πρώτα έγιναν οι απαραίτητες αναλύσεις και διαπιστώσαμε ότι το νερό είναι επαρκούς ποσότητας και αρίστης ποιότητας.
Μέσα σε λίγους μήνες η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑΡΦ κατάφεραν ό,τι δεν είχε επιτευχθεί εδώ και 8 χρόνια.
Ως νέα Δημοτική Αρχή είμαστε ικανοποιημένοι και συνεχίζουμε στους επόμενους στόχους μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ 16η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00π.μ. ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗ ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ.