Παρουσίαση του βιβλίου «Άγιος Γεώργιος – Μικρή Φερά» του συγγραφέα κου Νικολάου Μπανταβάνου

Παρουσίαση του βιβλίου «Άγιος Γεώργιος – Μικρή Φερά» του συγγραφέα κου Νικολάου Μπανταβάνου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Άγιος Γεώργιος – Μικρή Φερά» του συγγραφέα και δημότη μας κου Νικολάου Μπανταβάνου, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού καταστήματος της τοπικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου Φερών.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και το βιβλίο προλόγισε η δημοσιογράφος κα Βάσω Κυριαζή. Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Νασίκας αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους επισήμανε τα εξής: «Το ιστορικό παρελθόν ενός τόπου αποτελεί αστείρευτη πηγή γνώσεων και εμπειριών, καθώς και πολύτιμο σύμβουλο στο πλευρό του ανθρώπου, ώστε να στηρίζει και να θεμελιώνει σε αυτό το παρόν του αλλά και το μέλλον του. Με την ιστορική γνώση διατηρούνται ανεξίτηλες στη μνήμη του ανθρώπου τόσο η ιδιοσυγκρασία του όσο και η εθνική του ταυτότητα. Σύμφωνα με το Γάλλο φιλόσοφο και ιστορικό Ερνέστο Ρενάν «οι αληθινοί άνθρωποι της προόδου είναι αυτοί που τρέφουν ένα βαθύ σεβασμό στο παρελθόν» και το παρελθόν της Ελλάδας απαιτεί και «φωνάζει» για τον σεβασμό που του αρμόζει. Η καταγραφή ιστορίας του Αγίου Γεωργίου, της «Μικράς Φεράς» όπως ονομαζόταν τον 4ο αι. π.Χ. ο οικισμός της αρχαίας Θεσσαλικής πόλης Φερές (Φεραί) και η παρουσίασή του στις σελίδες του παρόντος έργου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αποτελεί για όλους μας τιμή και πρόκληση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νικόλαο Μπανταβάνο για το σημαντικό του έργο καθώς με την πένα του συμβάλλει σημαντικά στην διάδοση και διαιώνιση της τοπικής ιστορίας. Όλο και περισσότερο είναι αναγκαία τέτοιου είδους βιβλία, για να αναδείξουν την πορεία ενός τόπου μέσα από το πέρασμα των χρόνων καθώς και την εξέλιξη τους, τόσο την πολιτιστική, όσο την κοινωνική και την οικονομική.»
Με μεγάλη συγκίνηση ο κ. Νικόλαος Μπανταβάνος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: “είμαι πολύ ευτυχής που μετά από τόσα χρόνια κατάφερα να ολοκληρώσω μέσα σε ένα βιβλίο όλη τξν ιστορία για το χωριό, σύμβολο παράδοσης για τη νέα γενιά.”
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Κίτσιος, ο αιδεσιμότατος ιερέας του Αγίου Γεωργίου Φερών Δημήτριος Πρασσάς, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Τρ. Γκογκινούδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χρ. Παπαρούνας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο κ. Ιωάννης Κορώνας, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΡΦ κος Θανάσης Βλάχος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου κ. Αθ. Νασιάκος, οι Δ.Σ. κ.κ. Ευάγγ. Γιαννακός, Λάμπρος Κορώνας, Τρ. Παπαϊωάννου, οι πρώην κοινοτάρχες Αγίου Γεωργίου & Ριζομύλου κ.κ. Γ. Δελημήτρος & Γ. Εγγλέζος, αντίστοιχα, ο πρώην Δ.Σ. Φερών κ. Ν. Παπαχρήστος και αρκετοί δημότες του Αγίου Γεωργίου Φερών.
 
Για να δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση πατήστε εδώ