Δώρα που προσφέρθηκαν από το Δήμο Ρήγα Φεραίο στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο κατά την επίσκεψη του στο Βελεστίνο

Δώρα που προσφέρθηκαν από το Δήμο Ρήγα Φεραίο στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο κατά την επίσκεψη του στο Βελεστίνο

1 
2
3
7
4
6
5
 
Καλώς ορίσατε Μακαριότατε κοντά μας.
Πριν κλείσω την ομιλία μου θα ήθελα να σας προσφέρω κάποια δώρα ως ελάχιστο δείγμα της εκτίμησης και του σεβασμού μας στο πρόσωπο σας.

  1.  Πίνακα προσωπογραφίας του Ρήγα Βελεστινλή μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του Νεώτερου Ελληνισμού και των Βαλκανίων: Διαφωτιστή, Επαναστάτη, Μάρτυρα, Πολιτικό νου, Στρατιωτικό νου, Εθνεγέρτη και Οραματιστή μιας δημοκρατικής πολιτείας του Βαλκανικού χώρου. Εκείνου που με το όραμα της συναδέλφωσης και του κοινού αγώνα εναντίον του Οθωμανού δυνάστη, συγκίνησε και συνεπήρε όλους τους βαλκανικούς λαούς, οι οποίοι αναγνώρισαν στο συγγραφικό του έργο, στο πολιτικό του πρόγραμμα και στη θυσία του τα πρώτα σπέρματα της πραγμάτωσης της εθνικής τους ανεξαρτησίας. Τον πίνακα φιλοτέχνησε καλλιτέχνης του Δήμου μας.
  2. Αντίγραφο της «Χάρτας του Ρήγα» που πρόκειται όχι μόνο για ένα κορυφαίο επίτευγμα του Ελληνικού Διαφωτισμού και της ελληνικής χαρτογραφίας του 18ου αιώνα που ενσαρκώνει το όραμα του Ρήγα για την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους και μας θυμίζει τον πρωτεύοντα ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά για ένα παγκόσμια σημαντικό χαρτογραφικό έργο.
  3. Σειρά βιβλίων αναφερόμενα στη ζωή, τις δράσεις και το έργο του πρωτομάρτυρα της ελληνικής εθνεγερσίας Ρήγα Βελεστινλή καθώς και στην ιστορία των Φερών.