Επίσκεψη καθηγητών Ευρωπαϊκών χωρών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Επίσκεψη καθηγητών Ευρωπαϊκών χωρών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου































Την Πέμπτη 06-04-2017 καθηγητές από σχολεία διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου με υπεύθυνη συντονισμού για το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου, την Διευθύντρια του Λυκείου, κα. Μαρία Μπούρα. Η επίσκεψη τους στο Βελεστίνο ήταν στα πλαίσια ενός ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο ««Η Ευρώπη μου, το Μέλλον μου, η δική μου ευθύνη. Ενέργεια και Βιωσιμότητα».
Στο πρόγραμμα συμμετέχει το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου με εταίρους σχολεία και εκπαιδευτικούς από την Κοζάνη, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Τσεχία και την Τουρκία.
Ο Δήμαρχος, κ. Δημήτριος Νασίκας τους καλωσόρισε στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, παρουσία και του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Τριαντάφυλλου Παπαϊωάννου, τους μίλησε για τα χαρακτηριστικά της περιοχής, την ιστορία του τόπου, τον Ρήγα Βελεστινλή και αναφέρθηκε στο φυσικό αέριο ως ένα μέσο ενέργειας το οποίο πρόκειται να αποκτήσει η περιοχή του Βελεστίνου το επόμενο χρονικό διάστημα.
Κατόπιν, τους έδειξε ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα το οποίο βρίσκεται στο γραφείο Δημάρχου και τους ενημέρωσε για την ιστορία και το όραμα του Ρήγα που αποτυπώνεται σε αυτή.
Ακολούθως, οι καθηγητές δώρισαν αναμνηστικά των χωρών τους στον Δήμαρχο και ο ίδιος τους δώρισε προϊόντα παραγωγών της περιοχής του Δήμου και έστειλε βιβλία με τη ζωή και το έργο του Ρήγα στον Δήμο Κοζάνης.