Σημαντικά θέματα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου την Παρασκευή 30/6/2017 και ώρα 7:30μ.μ.

Σημαντικά θέματα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου την Παρασκευή 30/6/2017 και ώρα 7:30μ.μ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/6/2017 και ώρα 7:30 μ.μ.

 Την Παρασκευή 30-6-2017 και ώρα 7:30 μ.μ. θα συζητηθούν σημαντικά θέματα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Τρ. Παπαϊωάννου έχει δηλώσει πολλές φορές ότι όσο περισσότεροι δημότες παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο καλύτερο και το αποτέλεσμα των αποφάσεων. Συγκεκριμένα, οι δημοτικοί σύμβουλοι φέρουν το βάρος και την ευθύνη του λόγου τους επί των θεμάτων. Επιπλέον, όταν αναλύονται ενδελεχώς τα θέματα μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο και ιδιαίτερα όταν δίνεται ο λόγος και σε δημότες για την καλύτερη ανάλυση των θεμάτων τότε διευκολύνεται το έργο των Δημοτικών Συμβούλων.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή 30-06-2017 και ώρα 07:30 μ.μ. κάποια από τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

  1. Εικοσάλεπτη απολογιστική ενημέρωση για τα πεπραγμένα του 2016 του έργου του  Φορέα Διαχείρισης Κάρλας.
  2. Εισηγητική απόφαση προς το Υπουργείο Εσωτερικών περί της μη κατάργησης των Τοπικών Κοινοτήτων.
  3. Εισηγητική απόφαση για τον τρόπο διανομής των δημοσίων κτημάτων Κάρλας.
  4. Εισηγητική απόφαση για την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου.
  5. Έγκριση ενεργειών για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πρόσφατων καταστροφών που υπέστη η αγροτική οδοποιία από τις έντονες βροχοπτώσεις.
  6. Απόφαση για την επανάκτηση της κυριότητας από το Δήμο του ακινήτου που στεγάζονταν ο καταργημένος αστυνομικός σταθμός  Καναλίων.
  7. Απόφαση για τις ενέργειες που θα πρέπει ακολουθήσει ο Δήμος προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει μείωση κατανάλωσης ενέργειας (ΔΕΗ) για τις δημοτικές γεωτρήσεις, για το δημοτικό φωτισμό και για τα δημοτικά κτήρια. Αυτά και πολλά ακόμη σημαντικά θέματα θα συζητηθούν.

Ο κ. Τρ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε σχετικά «Καταλαβαίνω ότι στις μέρες μας μέσα σε ένα τόσο ασφυκτικά οικονομικό πλαίσιο οι πολίτες έχοντας τόσα προβλήματα και τόση απογοήτευση όλο και περισσότερο απέχουν από τα «κοινά». Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των δημοτών ειδικά στους μικρούς Δήμους είναι άνθρωποι της «διπλανής πόρτας» έχοντας άμεση επαφή με όλους τους δημότες. Όταν υπάρχει γενική απαξίωση από την πλευρά των πολιτών και όταν οι αιρετοί δεν έχουν τη δυνατότητα (λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει και τους Δήμους)  να βοηθήσουν, όλα αυτά συμβάλουν σε ένα κλίμα γενικά μιας απροθυμίας για συμμετοχή στα κοινά και γενικά σε ένα ανησυχητικό στάδιο λειτουργίας των πάντων. Από την άλλη όλα αυτά βοηθούν στην αύξηση της ατομικότητας βάζοντας ο καθένας  ως πρωταρχικό στόχο την εξυπηρέτηση των προσωπικών του θεμάτων χωρίς να νοιάζεται για οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να πάψουμε να καθόμαστε αμέτοχοι. Πρέπει να συμμετέχουμε σε όσα περισσότερα «κοινά» μπορούμε γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε φορά ενημερώνω για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Ενημερώνω και σας καλώ να συμμετέχετε. Να ακούτε τις τοποθετήσεις και τις θέσεις ξεχωριστά του καθ΄ ενός Δημοτικού Συμβούλου που εσείς επιλέξατε και μας στείλατε να σας εκπροσωπήσουμε, αλλά κυρίως να συμμετέχετε ζητώντας το λόγο καταθέτοντας την άποψή σας. Έτσι βοηθάτε εμάς να παίρνουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις αλλά στην ουσία βοηθάτε όλους γιατί οι αποφάσεις λαμβάνονται για το καλό όλων».