Ένταξη του Βελεστίνου στον Ενεργειακό Χάρτη της χώρας- Τροφοδότηση Φυσικού Αερίου

Ένταξη του Βελεστίνου στον Ενεργειακό Χάρτη της χώρας- Τροφοδότηση Φυσικού Αερίου














Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής φλόγας του φυσικού αερίου στο Βελεστίνο που συνδιοργανώθηκε από την ΕΔΑΘΕΣΣ και το Δήμο Ρήγα Φεραίου έμπροσθεν του Δημαρχείου.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας άναψαν συμβολικά τη φλόγα του φυσικού αερίου, εγκαινιάζοντας την ένταξη του Βελεστίνου στη σύνδεση του φυσικού αερίου και στον ενεργειακό χάρτη της χώρας.
Ο κ. Νασίκας αναφέρθηκε «Ιστορική για το Βελεστίνο η σημερινή ημέρα που η πόλη συνδέθηκε με το φυσικό αέριο. Υπήρξε άριστη συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της ΕΔΑΘΕΣΣ, ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να ολοκληρωθεί το έργο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα και να τεθεί η περιοχή του Βελεστίνου σε τροχιά ενεργειακού πολιτισμού. Έχουμε, ήδη, περισσότερες από 600 αιτήσεις κατοίκων για σύνδεση με το φυσικό αέριο. Ευχαριστώ θερμά την ηγεσία της ΕΔΑΘΕΣΣ και τους εργαζόμενους της, καθώς οι ρυθμοί με τους οποίους διεκπεραιώθηκε το έργο της τροφοδότησης του Βελεστίνου με φυσικό αέριο ήταν ασυνήθιστοι για τα ελληνικά δεδομένα, με αποτέλεσμα, ήδη, η πόλη να απολαμβάνει τα οφέλη του. Θα ήθελα να τονίσω ότι το έργο δεν είναι στατικό αλλά δυναμικό και με την πάροδο του χρόνου όλες οι συνοικίες της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, καθώς και τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα».
Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας αναφέρθηκε στην ταχύτατη πορεία με την οποία ολοκληρώθηκε το έργο, χάρις στον συντονισμένο τρόπο με τον οποίο ενήργησε το προσωπικό της εταιρείας, το οποίο και συνεχάρη, και στα οφέλη που θα έχουν οι καταναλωτές από τη χρήση του φυσικού αερίου. Όπως είπε, το ενδιαφέρον των δημοτών του Βελεστίνου είναι ήδη μεγάλο, καθώς έχουν ήδη κατατεθεί πάνω από 600 αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου εκ των οποίων έχουν έως τώρα υπογραφεί 115 συμβάσεις σύνδεσης, υπολογίζεται δε ότι εντός της πενταετίας το 60% του πληθυσμού του Βελεστίνου θα τροφοδοτείται με φυσικό αέριο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, τόνισε, έχει ολοκληρωθεί στο Βελεστίνο η κατασκευή και η αεριοδότηση της επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης μήκους 8.900 μέτρων, προϋπολογισμού 500.000 € και επωφελούνται της χρήσης του φυσικού αερίου οικιακοί, εμπορικοί καταναλωτές και δημόσια – δημοτικά κτίρια. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι περαιτέρω επεκτάσεις του δικτύου φυσικού αερίου, οι οποίες πραγματοποιούνται ανάλογα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Γεώργιος Κίτσιος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας, οι Αντιδήμαρχοι, κ. Νίκος Πρίντζος, κ. Σταύρος Χατζής, κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Δημήτρης Παλληκάρης, Γιάννης Κορώνας, Χρήστος Παπαρούνας, Βασιλική Παπανικολάου-Χατζοπούλου, Θανάσης Βλάχος, Μιχάλης Κουσκουρίδας, Ευθύμιος Κουραβέλας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, κ. Γιώργος Παπατόλιας, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, κ. Χρήστος Κολοκοτρώνης, ο Διοικητής του Α.Τ. Βελεστίνου, κ. Στέφανος Καρκάλης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βελεστίνου, κ. Κωνσταντίνος Τσίκας, δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.