Χαιρετισμός Δημάρχου Ρήγα Φεραίου σε εκδήλωση για την Ελληνική Γλώσσα

Χαιρετισμός Δημάρχου Ρήγα Φεραίου σε εκδήλωση για την Ελληνική Γλώσσα


Ημερίδα με θέμα «Μοναδικότητα της Ελληνικής Γλώσσας» έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών που διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».
Μέσω της ημερίδας επιδιώκεται να σταλεί αίτημα στους Μεγάλους Αρχηγούς του κόσμου να αναγνωρίσουν την Ελληνική Γλώσσα ως δεύτερη ομιλούσα γλώσσα μετά την Εθνική Γλώσσα κάθε κράτους στις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Το σχετικό ψήφισμα του ανωτέρω αιτήματος θα αποτελεί Φόρο Τιμής στην Ελληνική Γλώσσα για την προσφορά της στον Παγκόσμιο Πολιτισμό.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας συνέβαλλε στη σημαντική αυτή προσπάθεια υπογράφοντας το ψήφισμα και απέστειλε χαιρετισμό: «Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε να συμμετέχω και εγώ υπογράφοντας το ψήφισμα του αιτήματος να καθιερωθεί η Ελληνική Γλώσσα ως δεύτερη Γλώσσα σε όλες τις χώρες του ΟΗΕ.
Χαιρετίζω με την επιστολή μου αυτή την Ημερίδα σας από τη γενέτειρα του προδρόμου και πρωτομάρτυρα της Ελευθερίας αλλά και προδρόμου του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, του Ρήγα Βελεστινλή.
Βαδίζοντας στα χνάρια του και ακολουθώντας την πνευματική κληρονομιά που μας άφησε παρακαταθήκη μέσα από τα έργα του και την επαναστατική του δράση διαδίδοντας σε όλον τον κόσμο την αξία της Ελλάδος, του πολιτισμού, της ιστορίας και της γλώσσας της, θα ήταν αδικαιολόγητη παράλειψη από μέρους μας να μην συμβάλλουμε σε μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία.
Καλή επιτυχία στην Ημερίδα σας και στο τόσο σπουδαίο εγχείρημα».