Ξεκίνησε τη λειτουργία του το «Κέντρο Κοινότητας» στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το «Κέντρο Κοινότητας» στο Δήμο Ρήγα Φεραίου


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου αποτελεί μία νέα κοινωνική δομή που λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2017. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη  να ανέρχεται στο ποσό των 112.320,00 €.
Βρίσκεται μέσα στον οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, σε κεντρικό δρόμο, εύκολα εντοπίσιμο και προσεγγίσιμο από όλες τις κατευθύνσεις (δίπλα στην Πλατεία Ρολόι και απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πολύ κοντά στο Δημαρχείο και στο ΚΕΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου).
Πρόκειται για ένα κτίριο συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 35 τ.μ., ισόγειο με υποδομές οριζόντιας προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ από χώρους στάθμευσης, ράμπα πρόσβασης, χώρους υγιεινής (ΑΜΕΑ και απλή) και περιλαμβάνει Χώρο υποδοχής και αναμονής πολιτών, χώρο διοικητικής διεκπεραίωσης/γραμματεία και χώρο ατομικών συνεντεύξεων και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με κατάλληλα χωρίσματα προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και η τήρηση του προσωπικού απορρήτου.
Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει αφενός στην υποδοχή, ενημέρωση και διασύνδεση των πολιτών με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αφετέρου στην ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους, με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, παράλληλα με τη δικτύωση και συνεργασία που αναπτύσσει με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις (3) κεντρικούς άξονες:
Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας
Γ) Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.
Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι:

  • πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
  • άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού
  • άνεργοι-ες
  • ΑΜΕΑ και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού

Το Κέντρο στελεχώνεται με (1) Κοινωνικό Λειτουργό και (1) Ψυχολόγο.
Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Κέντρο Κοινότητας προς τους ωφελούμενους είναι δωρεάν.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας δήλωσε: «Με συντονισμένες ενέργειες, προσπάθειες, συνεχή ενημέρωση και ορθή οργάνωση, καταφέραμε ως Δημοτική Αρχή, να διεκδικήσουμε και να αξιοποιήσουμε τους πόρους ευρωπαϊκού προγράμματος, δημιουργώντας, μία δομή-«χρήσιμο εργαλείο» για τους δημότες, καθώς προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών, αποτελώντας τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης».
Το Κέντρο λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή  08.00-16.00.
Επικοινωνία:
Τηλ.: 2425023794
e-mail: kentrokoinotitasrigaferaiou@gmail.com