Εγγραφή του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση wi-fi hotspots σε δημόσιους χώρος

Εγγραφή του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση wi-fi hotspots σε δημόσιους χώρος


Σε χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγγράφηκε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για τη δημιουργία δημόσιων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Το πρόγραμμα προσφέρει στους δήμους την οικονομική δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία wi-fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες. Ο κάθε Δήμος επιλέγει τα κέντρα της τοπικής δημόσιας ζωής για τα οποία θα αγοραστεί και θα εγκατασταθεί ο αντίστοιχος εξοπλισμός.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποσταλούν στους εγγεγραμμένους δήμους από το πρόγραμμα τα πρώτα κουπόνια χρηματοδότησης. Οι εγγραφές των δήμων που ενδιαφέρθηκαν ξεκίνησαν από τις 20 Μαρτίου 2018.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτριος Νασίκας δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας θα αξιοποιήσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εγκατάστασης εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, ώστε πολλά σημεία του δήμου να έχουν δωρεάν διαδικτυακή προσβασιμότητα, προκειμένου να καλύπτονται καθημερινά οι ανάγκες συνδεσιμότητας. Ήδη, έχουμε υποβάλλει εγγραφή και αναμένουμε άμεσα την πρώτη πρόσκληση ένταξης μας. Η προσπάθεια μας για τη σύνδεση όλων των δημοτικών διαμερισμάτων είναι συνεχής και αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα».