1η Μαθητική Δράση-Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας από το Δήμο Ρήγα Φεραίου

1η Μαθητική Δράση-Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας από το Δήμο Ρήγα Φεραίου


Με αφορμή τη συμπλήρωση των 220 χρόνων από το θάνατο του Εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή, στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και δράσεων για το έτος 2018, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διοργανώνει την 1η Μαθητική Δράση με παράλληλη Έκθεση Μαθητικών Δημιουργιών από τους μαθητέςόλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου. Το θέμα αφορά τη φυσιογνωμία, τη ζωή και το σπουδαίο έργο του Ρήγα Βελεστινλή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 09.00 π.μ. στην Πλατεία του Ρολογιού στο Βελεστίνο.
Η διοργάνωση των δράσεων και των εκπαιδευτικών δοκιμασιών στις οποίες θα υποβληθούν οι μαθητές υλοποιείται σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς της περιοχής.
«Οι μαθητές του Δήμου δρουν δημιουργικά, γνωρίζουν τον Ρήγα, ταξιδεύουν στην ιστορία του τόπου τους» είναι το μήνυματης μαθητικής εκδήλωσης. Το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουνίου θα συγκεντρωθούν όλοι οι μαθητές των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ των δημοτικών σχολείων του Δήμου και θα λάβουν μέρος σε μια σειρά διαγωνιστικών και μη δράσεων, χειροτεχνιών και παιχνιδιών με εκπαιδευτικό και παράλληλα ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Οι μαθητές των υπολοίπων μικρότερων τάξεων με την καθοδήγηση των δασκάλων τους θα ετοιμάσουνχειροτεχνίες – δημιουργίες με θέμα τον Ρήγα, οι οποίες θα συγκεντρωθούν και θα αποτελέσουν κομμάτια της 1ηςΜαθητικής Έκθεσης Δημιουργίας που θα παρουσιαστεί την ίδια ήμερα στην πλατεία του Ρολογιού και θα παραμείνει καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας για όλον τον κόσμο που επιθυμεί να απολαύσει και να παρακολουθήσει την ξεχωριστή αυτή έκθεση των μικρών μαθητών της περιοχής.
Ο Αντιδήμαρχος, κ. Νίκος Πρίντζος δήλωσε: «Λίγες ημέρες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς επιλέξαμε να απασχολήσουμε δημιουργικά τους μαθητές του Δήμου μας με αφορμή τον εορτασμό των 220 χρόνων από το θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή. Ο τόπος μας χαρακτηρίζεται από πλούσια και βαριά ιστορική κληρονομιά και θεωρούμε χρέος μας ως Δήμος να τη σεβόμαστε, να την θυμόμαστε και να την καθιστούμε κομμάτι της καθημερινότητας των δημοτών μας και ιδίως των μικρότερων ηλικιών. Είναι μία δράση που θέλουμε να καθιερωθεί με διαφορετική θεματική ενότητα κάθε χρόνο για τους μαθητές μας και βρισκόμαστε σε συνεχή και άριστη συνεργασία με όλα τα σχολεία του Δήμου, τόσο με τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς όσο και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.»