Απάντηση του Αντιδημάρχου Ρήγα Φεραίου κου Παπαϊωάννου Ιωάννη προς τον πρώην … Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΡΦ

Απάντηση του Αντιδημάρχου Ρήγα Φεραίου κου  Παπαϊωάννου Ιωάννη προς τον πρώην … Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΡΦ


Μετά την κατάπτυστη δήλωση του πρώην Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΡΦ και τον τρόπο με τον οποίο την εξέφρασε δείχνοντας εμπάθεια αλαζονεία και πάνω απ΄ όλα απαξίωση των θεσμών σε σχέση με το μεγάλο έργο της υδροδότησης Στεφανοβικείου που έχει πετύχει απόλυτα η σημερινή Δημοτική Αρχή, δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο και είναι η τελευταία φορά που απαντάμε δημόσια.
Το Φεβρουάριο του 2011 ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά εξασθενές χρώμιο στην υδρευτική γεώτρηση Στεφανοβικείου, που εμείς τότε ως Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης αναδείξαμε το πρόβλημα και προτείναμε εξαρχής να γίνει η γεώτρηση στη θέση «Σαριγκιόλ». Η τότε Δημοτική Αρχή επέμενε στην ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ θέση «Μαγούλα» Στεφανοβικείου χωρίς να λάβει υπόψη της την απόφαση της τοπικής κοινωνίας που εκφράστηκε με απόφαση του τοπικού συμβουλίου, διά του Προέδρου της κου Γ. Παπαϊωάννου, ο οποίος κατέθεσε το πόρισμα για ακαταλληλότητα του νερού από δείγματα της διπλανής γεώτρησης – ΤΟΕΒ.
Ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ χωρίς να έχει εκδοθεί η σχετική άδεια εκτέλεσης ανόρυξης της γεώτρησης προχώρησε σε παράνομη ανόρυξη γεώτρησης, το νερό της οποίας όπως ήταν φυσικό βρέθηκε ακατάλληλο για ύδρευση.
Δυστυχώς για τους δημότες του Στεφανοβικείου επιβεβαιωθήκαμε και λόγω της εμμονής τους να γίνει εκεί η γεώτρηση χωρίς άδεια και με προφορική εντολή στον ανάδοχο χρεώθηκε ο Δήμος ένα υπέρογκο ποσό. Ήδη με απόφαση του Δικαστηρίου στο οποίο απευθύνθηκε ο ανάδοχος της παράνομης αλλά εκτελεσθείσας γεώτρησης ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ τις 14.000,00€ και οδηγούμαστε σε νέο δικαστήριο για άλλες 18.000,00€ και έπεται συνέχεια.
Αν θέλει ο συγκεκριμένος πρώην Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΡΦ και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος να γίνει «ο Ρομπέν των Δασών του Στεφανοβικείου» να του θυμίσω ότι στο πάνθεον των παιδικών ηρώων δεν είναι μόνο «ο Ρομπέν των Δασών» αλλά και «ο Μίκυ Μάους».
Η σημερινή Δημοτική Αρχή με συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε μέσα από νόμιμες διαδικασίες και συνεχή προβλήματα, τα οποία εσκεμμένα δημιουργούσε η αντιπολίτευση που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, να δώσει οριστικό τέλος στο χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης της Τ.Κ. Στεφανοβικείου. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 στις 12.00 το μεσημέρι ενεργοποιήθηκε ο διακόπτης έναρξης λειτουργίας του αντλιοστασίου και το Στεφανοβίκειο υδροδοτήθηκε από την δική του γεώτρηση με άριστης ποιότητας νερού και μεγάλης παροχής.
Και για να τελειώνουμε η σημερινή Δημοτική Αρχή με επικεφαλής Δημήτρη Νασίκα εργάζεται καθημερινά σε όλα τα μέτωπα για την διαφύλαξη των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών. Οι πολίτες μας τίμησαν με την ψήφο τους και έχουμε αναλάβει την υπέρτατη ευθύνη να οδηγήσουμε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου με σταθερά βήματα στην ανάπτυξη και την πρόοδο.