Καθαρισμός Ρεμάτων και τοποθέτηση νέων κάδων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Καθαρισμός Ρεμάτων και τοποθέτηση νέων κάδων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου


Στον καθαρισμό ρεμάτων έχει προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε τοπικές κοινότητες του Δήμου. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε, ήδη, ο καθαρισμός του ρέματος εντός του οικισμού του Αγίου Γεωργίου Φερών και βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθαρισμός του χάντακα στην Τοπική Κοινότητα Ριζομύλου. Παράλληλα εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται ο καθαρισμός του ρέματος στο Βελεστίνο.

Ο καθαρισμός αφορά την απομάκρυνση φερτών υλικών, πεσμένων δέντρων, χόρτων, βλάστησης, μπάζων, και απορριμμάτων προκειμένου να απελευθερωθεί η διατομή για την απρόσκοπτη ροή των υδάτων. Η εκτέλεση των εργασιών πραγματοποιείται από τα συνεργεία του δήμου, τα οποία εργάζονται με ταχύτητα και προγραμματισμό προς αποφυγή οποιασδήποτε βλάβης ή καταστροφής. Σύντομα θα υλοποιηθεί ο καθαρισμός ρεμάτων με τη συνδρομή της Περιφέρειας σε συγκεκριμένες περιοχές του δήμου.

Πρόκειται για αιτήματα πολλών χρόνων των δημοτών μας, τα οποία υλοποιούνται από τη Δημοτική Αρχή προς όφελος του κάθε δημότη, της ασφάλειας και της υγείας τους.

Επιπλέον οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου έχουν ήδη παραλάβει το 50% της προμήθειας νέων κάδων απορριμμάτων και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων τις επόμενες ημέρες. Με τους νέους κάδους απορριμμάτων θα αντικατασταθούν οι παλαιότεροι φθαρμένοι κάδοι και θα καλυφθούν ακόμη περισσότερα σημεία του δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ρήγα Φεραίου, κ. Σταύρος Χατζής δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού των ρεμάτων στα τοπικά διαμερίσματα. Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί κάποιες από αυτές, όπως στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου Φερών και συνεχίζουμε με Ριζόμυλο και Βελεστίνο. Οι υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται καθημερινά για την άμεση αποπεράτωση των εργασιών με σωστό προγραμματισμό και συνέπεια. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει ο καθαρισμός ρεμάτων σε συγκεκριμένα σημεία με τη συνεργασία της Περιφέρειας, τα οποία, ήδη, έχουμε υποδείξει στις αρμόδιες υπηρεσίες της. Θα ήθελα να επισημάνω, ότι υπάρχουν ρέματα στο δήμο μας που έχουν, ήδη, καθαριστεί δύο με τρεις φορές εντός του έτους, όπως συνέβη στο Βελεστίνο, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν, καθίσταται αναγκαία η συνεχής επίβλεψη και ο καθαρισμός τους».

Ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης απορριμμάτων, του στόλου και του προσωπικού των απορριμματοφόρων, Ηλεκτροφωτισμού, Συγκοινωνιών , κ. Ευάγγελος Γιαννακός αναφέρθηκε:«Σχετικά με την τοποθέτηση των κάδων θα ήθελα να αναφέρω ότι υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και μέριμνα από το δήμο για τα θέματα καθαριότητας. Προσπαθούμε να δίνουμε βαρύτητα στη φροντίδα και προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος. Οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου καταβάλλουν καθημερινά εντατικές προσπάθειες. Προσπαθούμε, επίσης, να διαχειριζόμαστε σωστά το κομμάτι της καθαριότητας ανανεώνοντας τον εξοπλισμό μας ώστε να αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής όλων, βελτιώνοντας την εικόνα του τόπου μας σεβόμενοι πάντα την περιοχή μας και τον κάθε δημότη».