Δημοπρατείται το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης Κεραμιδίου

Δημοπρατείται το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης  Κεραμιδίου


Δημοπρατείται το έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ», προϋπολογισμού  750.000  ευρώ   και η υλοποίησή του ξεκινά σύντομα. Πρόκειται για ένα έργο που θα αντικαταστήσει το παλιό δίκτυο υδροδότησης του Κεραμιδίου με ένα νέο τελευταίας γενιάς που θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους να απολαμβάνουν ποιοτικό νερό. Η διέλευση των νέων , τελευταίας γενιάς αγωγών θα γίνει μέσα από το οδικό δίκτυο της κοινότητας. Να σημειωθεί πως η διαδρομή των αγωγών επιλέχθηκε με στόχο τον εύκολο έλεγχο και επισκευή σε τυχόν βλάβη του δικτύου αλλά και την εύκολη μελλοντική επέκταση προς σημεία που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή υδροδότηση.
Συγχρόνως, κατά την κατασκευή, λόγω των εναλλαγών που παρατηρούνται στην κλίση του φυσικού εδάφους,  υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή όπου απαιτείται διατάξεων αερεξαγωγής ή εκκένωσης.
Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται  στον ευρύτερο εκσυγχρονισμό Υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση, ύψους 4.070.348,00 εκ. ευρώ στην δημοτική κοινότητα Κεραμιδίου, όπου πέρα από την αντικατάσταση του δικτύου θα εφαρμοστεί το σύστημα τηλεμετρίας για εξοικονόμηση ποσοτήτων ύδατος και θα αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης αμιαντοσωλήνων με νέους πολυαιθυλενίου. Με τα δύο αυτά έργα αφενός θα προστατευθεί η υγεία των κατοίκων της περιοχής, αφετέρου θα εξασφαλιστούν μεγάλες ποσότητες νερού. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου  Δημήτρης Νασίκας: «Με τη δημοπράτηση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα αφού στόχος της δημοτικής αρχής   να ολοκληρωθούν στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.
Το θέμα της δημόσιας υγείας και η κατανάλωση ποιοτικού νερού  από τους συνδημότες μας είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής, που με έργα και όχι λόγια  το έχει δείξει στη διάρκεια της θητείας της».