Αλλάζουν όψη οι αύλειοι χώροι στα σχολεία Βελεστίνου, Ριζομύλου και Καναλίων

Αλλάζουν όψη οι αύλειοι χώροι στα σχολεία Βελεστίνου, Ριζομύλου και Καναλίων

Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου: Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας

Ξεκινούν από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου τα έργα επισκευής-συντήρησης σχολικών κτηρίων  Βελεστίνου Ριζομύλου και Καναλίων , συνολικού προϋπολογισμού  47.500 ευρώ, ώστε να είναι έτοιμα ενόψει  της ερχόμενης σχολικής χρονιάς. Με τα συγκεκριμένα έργα θα αλλάξουν όψη και θα εξωραϊστούν οι αύλειοι χώροι των σχολικών κτηρίων.
Με βάση τη σχετική  μελέτη προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου και βασικός στόχος είναι η επιδιόρθωση προβλημάτων που έχουν προκύψει είτε λόγω ελλείψεων (π.χ. σχολικές πινακίδες) είτε λόγω φθορών των σχολικών αύλειων χώρων και να βελτιωθούν οι υφιστάμενες συνθήκες.
Εργασίες προβλέπονται τόσο στους αύλειους χώρους όσο και στις κεντρικές εισόδους  των σχολικών κτηρίων .
Οι επεμβάσεις επισκευής – συντήρησης που έχουν προβλεφθεί αφορούν στα παρακάτω σχολικά συγκροτήματα:
-1ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου
– ΕΠΑΛ Βελεστίνου (ζευγάρι μπασκέτας)
-Δημοτικό Σχολείο Ριζομύλου
-Γυμνάσιο Καναλίων
Αναλυτικότερα οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι:
-Επισκευή και συντήρηση αύλειων χώρων με τη χρήση Αθλητικού Γηπέδου
-Παρεμβάσεις αναβάθμισης ασφάλειας κατά την προσέλευση στα σχολεία (διαγραμμίσεις οδών, τοποθέτηση ανακλαστικών οδοστρώματος και εγκατάσταση προειδοποιητικών πινακίδων περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων και πινακίδων σήμανσης)
Η τεχνική μελέτη αφορά στο έργο: ««Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων Δήμου Ρήγα Φεραίου», το οποίο θα υλοποιηθεί στα Σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.
Το γήπεδο πολλαπλών χρήσεων
Ο αγωνιστικός χώρος θα πρέπει να είναι παραλληλόγραμμος, επίπεδος, σκληρής επιφάνειας, ελεύθερος εμποδίων. Για όλα τα γήπεδα όπου διεξάγονται επίσημες διοργανώσεις από την F.I.B.A. καθώς και για τα νεοκατασκευαζόμενα, οι διαστάσεις των γραμμών του αγωνιστικού χώρου, θα πρέπει να είναι 28 μέτρα μήκος και 15 μέτρα πλάτος, μετρημένες από την εσωτερική πλευρά των ορίων του γηπέδου.
Στις παραπάνω διαστάσεις του Γηπέδου Μπάσκετ ενσωματώνονται και αυτές του Γηπέδου Βόλεϊ και Ποδοσφαίρου 5×5 με ξεχωριστές διαγραμμίσεις.
Για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των γηπέδων και για την τήρηση των προδιαγραφών ασφαλείας, η επιφάνεια του ακρυλικού δαπέδου συνεχίζει και περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου.
Tο συνολικό εμβαδόν του Γηπέδου που θα τοποθετηθεί σε κάθε σχολικό συγκρότημα παρέμβασης πρέπει να είναι 450 τετραγωνικά μέτρα.
Η αναγκαία υποδομή (απόβαση) ενός γηπέδου δεν απαιτείται στην συγκεκριμένη περίπτωση δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθεί η υφιστάμενη πλάκα σκυροδέματος των αύλειων χώρων σε κάθε σχολικό συγκρότημα που προβλέπεται η συγκεκριμένη παρέμβαση.
Η παρούσα μελέτη αφορά τυπικό γήπεδο με πολλαπλές εφαρμογές. Ο περιβάλλων χώρος πέραν των ορίων του γηπέδου, όπως αυτά καθορίζονται στη μελέτη, δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτήν.
Στον αθλητικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται δύο μπασκέτες Ολυμπιακού Τύπου εφοδιασμένες με το δίχτυ τους, δύο σετ εξοπλισμού Βόλεϊ Ολυμπιακού Τύπου και δύο τέρματα ποδοσφαίρου εφοδιασμένα με το δίχτυ τους.
Επίσης περιλαμβάνεται ηλεκτροφωτισμός και πινακίδες σήμανσης,  οι οποίες βάσει του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) θα κατασκευάζονται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές και Ελληνικές προδιαγραφές.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά: « Η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις έναντι των συνδημοτών μας προχωρεί σε υλοποίηση έργων ουσίας για τη μαθητική κοινότητα, για τα παιδιά μας, το αύριο του Δήμου μας»
Επίσης ο κ. Νασίκας τονίζει: «Υλοποιούμε καθημερινά παρεμβάσεις σε συνεργασία με τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες και  συνεχίζουμε  να εκτελούμε τα έργα που έχουμε προγραμματίσει, με σκοπό την γρήγορη ολοκλήρωσή τους και την παράδοσή τους, προς χρήση των δημοτών».