Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ρήγα Φεραίου

Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ρήγα Φεραίου

ds
Το θέμα των βοσκοτόπων, η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας και ο ταμιευτήρας της λίμνης Κάρλας ήταν μεταξύ των θεμάτων που περιλάμβανε η ενημέρωση του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους βοσκότοπους.
Όπως τόνισε ο κ. Νασίκας με τον περιφερειάρχη συζήτησαν το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μη επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπως και σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να βρεθεί λύση και ότι ο κ. Αγοραστός συνομίλησε με τους συναρμόδιους υπουργούς, τους ενημέρωσε ότι επιβάλλεται να δοθεί λύση στο φλέγον θέμα των επιλέξιμων βοσκοτόπων και ότι θα γίνει η καταβολή των χρημάτων στους κτηνοτρόφους το συντομότερο δυνατό καθώς το γεγονός ότι δεν πληρώθηκαν την ενιαία ενίσχυση, έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο ήδη συρρικνωμένο εισόδημα των κτηνοτρόφων της περιοχής.
Στην ίδια συνεδρίαση ο δήμαρχος, ενημέρωσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για τη συνάντηση που είχε με κλιμάκιο του ΟΣΕ για το θέμα της ηλεκτροκίνησης Βόλου-Λάρισας αλλά και για το ζήτημα των ισόπεδων διαβάσεων για το οποίο ο ΟΣΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ενώ επίσης έγινε αναλυτική αναφορά στα μέχρι τώρα δεδομένα για την Κάρλα και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει και για τα οποία υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την οποία ο Δήμος Ρήγα Φεραίου βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούσαν στην ανανέωση μίσθωσης δημοτικού χώρου στη θέση «Σκυλάκι» του οικισμού Καμάρι Κεραμιδίου» αλλά και για την παράταση μίσθωσης του κοινοτικού καφενείου στο Βένετο . Επίσης ελήφθη απόφαση για την χορήγηση και την ανανέωση αδειών παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών, για την κατανομή πιστώσεων, σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου αλλά και για τις δαπάνες για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ.α.