Σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλίες η νέα δημοτική αρχή
Το έργο του κωπηλατοδρομίου- που δυστυχώς ως ιδέα εγκαταλείφθηκε- μετά την απώλεια των μεσογειακών Αγώνων το 2013, αποτελεί ένα όραμα που όπως δήλωσε προχθές σε τηλεοπτική εκπομπή ο νέος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας, ασφαλώς και ο Δήμος δεν απεμπολεί καθώς θα δώσει νέα ώθηση στην περιοχή και παράλληλα θα αποτελέσει στήριξη για να ναυταθλητισμό σε ένα Νομό που έχει μακρά παράδοση και έχει να επιδείξει πολύ μεγάλες αθλητικές διακρίσεις.
Το κωπηλατοδρόμιο μπορεί να είναι βιώσιμο από οικονομικής και περιβαλλοντικής άποψης . Η μελέτη που είχε υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και είχε υπογραφεί από τον τότε Νομάρχη Απ. Παπατόλια και τον τότε δήμαρχο Κάρλας Θαν. Παπαδήμα καθώς εκπονήθηκε από τους δύο παραπάνω φορείς με κόστος μελέτης 30.000 ευρώ, για την υλοποίηση του έργου που προυπολογίστηκε στο ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ.
Μάλιστα όπως είχε επισημανθεί πρόκειται για ένα έργο που δύναται να μετατραπεί σε μια αυτοχρηματοδοτούμενη και βιώσιμη αθλητική εγκατάσταση. Έσοδα που θα προκύψουν από την προσέλκυση αθλητικών αλλά και περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του εξοπλισμού, μπορούν να καλύψουν σε πρώτη φάση τα ετήσια έξοδα που είχαν προυπολογιστεί σε 280.000 ευρώ και στη συνέχεια να αποφέρουν κέρδος στα ταμεία.
Η μελέτη «είχε παντρέψει» τον αθλητικό με τον περιβαλλοντικό και πολιτιστικό χαρακτήρα του έργου, ανάγοντάς το σε… κέντρο τεσσάρων εποχών, αφού προτείνονταν να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσελκύοντας από προπονήσεις και αθλητικές οργανώσεις, μέχρι περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές επισκέψεις, ακόμη και εταιρικές εκδηλώσεις.
Για τη διαχείρισή του από φορέα, ως πιο ευέλικτο όργανο προτείνονταν η δημιουργία εταιρίας αστικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή μέσω της σύστασης εταιρίας ως νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου που θα λειτουργεί υπό την Εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.
Το βασικό κομμάτι της μελέτης αφορούσε στα οικονομικά. Ο «σφικτός» προϋπολογισμός των εξόδων, αφορά σε ετήσια δαπάνη ύψους 280.000 ευρώ, μέσω της οποίας θα καλύπτονται κατά 40% οι μισθοδοσίες του προσωπικού, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορούσε στη λειτουργία των εγκαταστάσεων, τη συντήρηση, τη φύλαξη και την καθαριότητα αλλά και την προβολή του, προκειμένου να προσελκύει αθλητικά και μη γεγονότα.
Η μελέτη επίσης αξιοποίησε οικονομικά στοιχεία από τέσσερα διεθνή προπονητικά κέντρα σε Σεβίλλη, Μόναχο, Χαζεβίνγκελ και Σάρνεν για να αποδείξει ότι μπορούν να μπούνε χρήματα στα ταμεία έτσι ώστε το έργο να είναι βιώσιμο.
Privacy Overview
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.